Kovács Gergely: A XII. kerületi győzelem nem lesz nehéz

"Nem lesz olyan nehéz 2024-ben itt, a XII. kerületben legyőzni a Fideszt" – véli Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki az ellenzéki előválasztást nagy fölénnyel nyerte a kerületben.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki a szavazatok 61,11 százalékával nyerte meg az ellenzéki előválasztást a XII. kerületben, optimista a június 9-i önkormányzati választásokat illetően. A Népszavának adott interjúban elmondta, hogy a kerületben már sok munkát végeztek, és bízik abban, hogy a Fideszt itt legyőzni nem lesz nehéz feladat.

A politikus szerint a következő hetekben tovább finomítják programjukat, és céljuk, hogy azt minél több emberhez eljuttassák. Kovács úgy látja, hogy az ellenzéki szavazók egy részét már sikerült megnyerniük, és a kormánypárti szavazók sem teljesen elérhetetlenek a kerületben, ahol a teljesítmény a legfontosabb, nem pedig a lejáratókampányok.

A választáson a Kutyapárt nyolc egyéni körzetben indít képviselőjelöltet, míg a DK és a Momentum kettő-kettő körzetben. Kovács hangsúlyozta, hogy számukra a munka a legfontosabb, és nem politikai alapon kívánnak embereket kiválasztani. "Például nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes" – tette hozzá, kiemelve, hogy a hozzáértésnek kell döntőnek lennie, és hogy a hozzáértő irodavezetők, akik értenek a dolgukhoz és dolgoznak is, szükségesek a végrehajtók számára.

Kovács Gergely azt is elmondta, hogy polgármesterjelöltként sem kívánja teljesen abbahagyni a poénkodást, mivel úgy véli, hogy a humor és a komoly tartalom nem zárják ki egymást. A komoly anyagokat például vicces matricákkal együtt osztogatták, ami jól mutatja ezt a szemléletet.

A XII. kerületben korábban Pokorni Zoltán volt a Fidesz erős embere, akit 2006 óta négyszer választottak újra, legutóbb a szavazatok 59,57 százalékával. Azonban idén Pokorni nem indul újra, helyette a Fidesz Fonti Krisztinát, az alpolgármestert jelöli.

Nem mindenki volt elégedett a párton belül az előválasztásról szóló megállapodással, és Kovács a belső konfliktusok miatt bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől és a másik társelnökkel, Döme Zsuzsannával együtt lemondott. A tagság azonban másnap este bizalmat szavazott nekik, és a hegyvidéki előválasztásnak is zöld lámpát adott.

Kovács nem lepődött meg a győzelmén, és hozzátette, hogy az elmúlt hét évben komoly hálózatot és remek kapcsolatokat építettek ki, több ezer emberrel kerültek kapcsolatba. A propaganda sem tudja lejáratni, mivel ismeri őt mindenki a kerületben, és a helyi médiában is megjelent már, így a kötelező propagandán túl nincs migránsozás vagy buzizás. "Itt az idősek is neteznek, nem lehet becsapni őket [...]. A helyi sajtó is más: nincs lejáratás, eddig legalábbis nem volt" – mondta Kovács.