Tűzeset a fővárosban: Egy idős férfi életét vesztette

Budapest XV. kerületében, a Damjanich János utcában kigyulladt egy családi ház, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat, de a tragédia nem kerülhette el a házat.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy körülbelül hatvan négyzetméteres ingatlanban keletkezett tűz, amelyet a fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltottak el. A művelet során két gázpalackot is kihoztak az érintett épületből. A tűz egy húsz négyzetméteres szobában csaptak fel a lángok, ahol egy ágy és annak környezete égett. A tűz keletkezésekor egy idős férfi tartózkodott az épületben, őt a tűzoltók kimentették, de a gyors beavatkozás ellenére az életét vesztette.

A tragédia okozójaként egy fűtőberendezés is szóba jöhet, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak, és a helyszínen a társhatóságok is tevékenykednek.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek. Az ő biztonságukat szolgálhatja egy füstérzékelő, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre. A mostanihoz hasonló esetek a készülék használatával megelőzhetők lennének – áll a közleményben.