Piti bosszúk és a háromtest probléma

Jó reggelt kívánunk a 444 napindító hírlevelével, amelyben többek között a magyar politikai élet legfrissebb fordulatairól, egy brüsszeli konferencia rendőrségi beavatkozásáról, és egy meglepő történelmi dokumentumleletről számolunk be.

A választások közeledtével Kalocsán három exfideszes is polgármesteri székért indul, ami komoly kihívást jelent a hivatalban lévő Fidesz-KDNP-s polgármester számára, miközben az ellenzék is megosztott. Brüsszelben egy Fidesz-közeli szélsőjobboldali konferenciát a rendőrség két óra után félbeszakított, ami Belgium liberális miniszterelnökének felháborodását is kiváltotta.

Trócsányi László, Orbán által alkotmánybírónak jelölt személy, visszautasította a megbízást, és most elveszítette a rektori hatalmát a Károlin, ahol kancellárt kapott a nyakába. A kormányzati előkészületek az önkormányzati választásokra nagyszabású elvonásokat sejtetnek, miközben a magyar állam jogellenesen hallgatta el az MNB-alapítványok költéseit.

A jászberényi kórház gyermekneurológiai szakrendelése csak új betegeket fogad, a többieknek Budapestre kell utazniuk. Matolcsy Ádám Baráti Köre 15 milliárd forintért árulja a New York-i luxuslakását. A magyarok sokkolóan sokat tévéznek, és egy volt II. kerületi sportvezető közpénzből finanszírozott luxuséletmódja került napvilágra.

A magyar politika háromtest-problémájáról szóló elemzésünk a nap illusztrációja volt. Varga Mihály pénzügyminiszter a rezsivédelem rendkívüli terhéről beszélt, de a költségvetési kiadások nem támasztják alá állításait. A magyar állam kevesebb kincstárjegyet adott el a tervezettnél.

A zsidóság kifosztását bemutató elveszettnek hitt iratok kerültek elő egy budapesti ház álfalai mögül. Sulyok Tamás, a köztársasági elnök, a holokauszt emléknapján beszélt apja nemzetiszocialista múltjáról a parlamentben.

Zelenszkij ukrán elnök leváltotta a népszerű Zaluzsnij főparancsnokot, és az utódjával kapcsolatos félelmekről szóló elemzésünk is olvasható. Az Egyesült Államok szerint az ukrajnai háború nagyon más, mint az izraeli helyzet, de Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az amerikai támogatás nélkül képtelenség nyerni.

Izrael vezetése visszafogott megtorlócsapásról tájékoztatta az amerikai tisztviselőket. A DESI megfigyelései alapján az univerzum jövőjéről alkotott elképzeléseink megváltozhatnak.