Horror Ócsán: patkány harapdált véresre egy alvó kisbabát

Ócsán egy csecsemőt megtámadott egy patkány, míg a szülők fürödtek. A rágcsáló súlyos sérüléseket okozott a kislány karjain és fején. A család házát lakhatatlanná nyilvánították, a szülők ideiglenes szállást keresnek.

A párhónapos kisbaba a család ócsai házában aludt a kiságyában, amikor a rágcsáló megtámadta. A hírek szerint az állat az ágy szivacsát átrágva juthatott be a kislányhoz, aki súlyos sérüléseket szenvedett a karjain és fején.

A vérfagyasztó események akkor történtek, amikor a csecsemő 17 éves édesanyja, Polyák Cintia, és 26 éves férje fürödtek. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy a kislány keservesen sír, és amikor a kiságyhoz értek, véres ruhát találtak rajta.

"Hallottuk, hogy sírt a kislány, és nem úgy sírt, ahogy kellett volna. Egy másodperc alatt bent is voltunk nála, de csak már azt láttuk, hogy véres a kislány. Először azt hittük, hogy az orra vérzik, de nem. Utána láttuk csak, hogy az állat mászik ki a kiságyból," - idézte fel az eseményeket az édesanya.

Az anyuka szerint a csecsemő bal keze sérült meg súlyosabban, és a kislány fejét is megharapta a patkány. A gyermeket antibiotikummal kezelték a begyulladt harapásnyomok miatt.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta, hogy a csecsemőt stabil állapotban szállították kórházba a seb ellátása után.

A család ócsai házát lakhatatlanná nyilvánították, és a fiatal szülők két kislányát nevelőszülőkhöz vihetik. A család nehéz anyagi helyzetben van, a férj alkalmi munkából próbálja fenntartani a régi vályogházat. A szülők elismerték, hogy hibáztak, de hozzátették, hogy a környéken sok a patkány, mivel mások is oda hordják a szemetet.

A kislány jelenleg kórházban van, a szülők pedig nem térhetnek vissza otthonukba, ezért ideiglenes befogadóknál keresnek szállást a másik gyermekükkel együtt.

A rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben.