Kígyómarás miatt lett rémálom a ciprusi nyaralás

Egy brit nő szörnyű élménnyel gazdagodott, amikor kígyómarás miatt került intenzív osztályra ciprusi nyaralása során, ahol éppen a 40. születésnapját ünnepelte.

Sam West, a közép-angliai Shifnalból érkezett a szigetre, és április 3-án egy meditációs foglalkozáson vett részt egy szállodában, amikor egy 1,8 méter hosszú levantei vipera támadt rá, és a bal bokája felett harapta meg. A támadás következtében a nő még mindig kerekesszékre szorul, bár a múlt hétfőn már elhagyhatta a kórházat.

West jelenleg is a feleségével tartózkodik a szigeten, és a biztosítótársaságtól várja a választ arra, hogy mikor térhet haza. A kígyó támadása olyan hirtelen érte, hogy nem volt ideje reagálni.

A lábam égett és lüktetett, a fájdalom azonnali volt – idézte fel a nő a marás érzését.

Az utazásszervező cég munkatársai gyorsan reagáltak a helyzetre, és kórházba szállították, ahol ellenmérget kapott. Négy napig intenzív osztályon kezelték, majd a szállodába költözhetett vissza, ahol jelenleg is mozgáskorlátozottaknak fenntartott szobát kell bérelnie. A szálloda a kígyók ellen kártevőirtó csapatot hívott, és a kinti programokat bentre helyezték át.

A levantei vipera, amely Észak-Afrikától a Közel-Keleten át egészen Kasmírig honos, több alfajjal rendelkezik, és Cipruson a közönséges levantei vipera él. A mérge súlyos tüneteket okozhat, mint például fejfájás, hányinger, hányás, hasi fájdalom, hasmenés, szédülés, görcsök, valamint helyi duzzanat, fájdalom, hólyagosodás és szövetelhalás, és a marás akár halálos is lehet.