Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András közötti győri polgármesteri csata

Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere és a júniusi önkormányzati választások egyik fő kihívója, összehasonlította magát Magyar Péterrel, és kijelentette, hogy tizennégy milliárd forintot hagyott a város kasszájában.

Borkai Zsolt a Propellernek adott interjújában állította, hogy jegyzőkönyvek igazolják, mennyi pénzt adott át utódjának, Dézsi Csaba Andrásnak. A győri politikai életben jelenleg a félelem uralkodik, és kevesen merik vele felvállalni a közösséget. Borkai szerint a kormánypárti támogatás hiánya miatt a "ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy" elv érvényesül, és a megtorlás veszélye fenyegeti azokat, akik nem a kormánypártok elképzelése szerint élnek, gondolkodnak és cselekszenek. Ennek ellenére kész lenne együtt dolgozni Orbán Viktorral és a Fidesszel is, ha nyerne. Borkai a város érdekeinek védelmében különbséget tesz saját és Magyar Péter politikai ambíciói között, utóbbi országos szinten politizál, míg őt kizárólag Győr érdekli. Továbbá tervei között szerepel a győri fürdő visszavétele az üzemeltetőtől, az iparűzési adó csökkentése az Audi kedvéért, amely évente tízmilliárdos bevételt generál a városnak, valamint a gyerekvédelem és a szakpszichológiai hálózat erősítése. Borkai hangsúlyozta, hogy semmi köze Gyurcsány Ferenc politikájához, és csak kétszer találkozott vele személyesen. A magánéleti terveiről is beszélt, hamarosan születendő unokájáról és arról, hogy engedékeny nagypapa kíván lenni.

A Borkai és Dézsi közötti konfliktus újabb szintre lépett, amikor Borkai azt állította, hogy látott egy felvételt, amin Dézsi megütött valakit. Hajtó Péter, Borkai embere, hazugságvizsgálón kimondta, hogy szerinte Dézsi bántalmazta a feleségét. Dézsi és felesége az önkormányzat lapjában cáfolták a vádakat, és a cikk címéből is kiderül, hogy a támadást Borkai ellen irányulónak tekintik. Dézsi Csaba András egy MCC győri képzési központban tartott előadásán beszélt az ügyről, ahol egy "bűnözői kör" tagjaként jellemezte Borkait, és felvetette a kérdést, hogy miért nincsenek még börtönben az ilyen emberek. A jelenlegi polgármester szerint egy "rémregény" születne, ha elmesélné, mi történt elődje idejében, és úgy fogalmazott, hogy nem csupán csontvázak, hanem egy egész köztemető került elő a szekrényből. Dézsi bejelentette, hogy ő és felesége feljelentést tettek az ügyben, és hamarosan kihallgatásra mennek.