Apokaliptikus vihar Dubajban

Dubajban hatalmas vihar tombolt, amely szakadó esőzéseket és heves zivatarokat hozott magával, rengeteg utas rekedt a repülőtéren, sokan közülük családok, akik a padlón kényszerültek éjszakázni.

Az Egyesült Arab Emírségek egyes területeit kedden délutánra már annyi eső sújtotta, amennyi általában egy egész évre jellemző. A dubaji repülőtéren utazók százai maradtak rekedve, akiknek nem volt lehetőségük elhagyni az épületet, így órákig a vihar elől menedéket keresve a terminálban ragadtak. Rövid idő alatt több mint 142 milliméter csapadék hullott le négyzetméterenként, ami a város csatornarendszerének kapacitását is meghaladta, és a dubaji nemzetközi repülőtér (DXB) a hömpölygő víz miatt egy rövid időre le is állt.

Az internetre feltöltött képek tanúsága szerint a repülőtér túlzsúfolttá vált, és állítólag már nem fogadnak további utasokat. A helyzet egyre kezelhetetlenebbé vált, és egyes beszámolók szerint az utasokat még ki is utasítják az épületből. A hatóságok előre figyelmeztettek a helyzetre és arra kérték a lakosságot, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, aki pedig ezt nem teheti meg, az kerülje el a mélyebben fekvő területeket.

A vihar kapcsán érdekes megjegyezni, hogy az Egyesült Arab Emírségekben a hoszteszmunkák is népszerűek. Egy friss bírósági ügy tanúvallomásai szerint magyar lányokat közvetítettek ki különböző partikra és rendezvényekre az Emirátusokba, ahol konszolidált sminkben kellett megjelenniük, de szexuális szolgáltatást állításuk szerint nem kellett nyújtaniuk. Egy másik tanú beszámolója szerint hasonló munkára hívták Marokkóba és Svájcba is, de ott már kevesebb munka jutott neki.

Ezek a tanúvallomások egy hosszú évek óta húzódó kerítési ügyben hangzottak el, ahol a vád szerint fiatal magyar hölgyeket közvetítettek ki hoszteszmunka helyett szexuális szolgáltatásokra, több külföldi országba, köztük Dubajba is. A vádlottak tagadták, hogy szexuális szolgáltatásra közvetítettek volna lányokat, és az ügyben júniusban várható az ítélet. A heves esőzések miatt az Ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjét is elhalasztották egy nappal, melyet az arab fővárosban tartottak volna.