Nagy Márton köszöntőjének kijavítása a versenyképességi stratégiában

Több hibát is kijavítottak a Magyarország versenyképességi stratégiájában, miután cikkünk rávilágított a szöveg gyengeségeire, de még így is maradtak benne pontatlanságok. A dokumentumot végül a kormány honlapjára is feltöltötték, éppen azon a napon, amikor cikkünk megjelent a témában.

A Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 című dokumentumot április 15-én, cikkünk megjelenésének napján töltötték fel a kormány honlapjára. A korábbiakban, bár a stratégiáról már hetek óta szó esett, a kormány vagy az NGM honlapjain nem volt elérhető a dokumentum.

Cikkünkben kiemeltük, hogy a stratégia szövegezése több helyen értelmetlen és magyartalan volt. Az NGM azóta több hibát kijavított a szövegben, így például Nagy Márton köszöntőjének nyitó mondatát is, amely eredetileg értelmetlenül hangzott. A mostani változatban már világos a célkitűzés: Magyarország a világ egyik legversenyképesebb országává váljon.

A köszöntő egy másik, korábban kritizált mondatát is átdolgozták, így az már értelmes és jól tagolt szövegrész lett. Azonban a dokumentum többi részében még maradtak olyan mondatok, amelyeket korábban kifogásoltunk, például egy semmitmondó mondat a versenyképességi stratégia céljairól, valamint egy táblázatban ismétlődő pontok.

Az eredeti, a neten terjedő változatot megőriztük, és az új változat is letölthető a kormány honlapjáról. Elemzésünket továbbra is elérhetővé tesszük az olvasók számára.