Víziló kóborolt Fokváros egyik külvárosában

Egy víziló szökött meg a Rondevlei Természetvédelmi Területről, és randalírozott Fokváros egyik külvárosában, ami nagy riadalmat okozott a helyiek körében.

A UPI beszámolója szerint az állat áttörte a természetvédelmi terület kerítését, majd Grassy Parkban tűnt fel a korai órákban. Ashraff Schwartz, a helyi lakos elmondása alapján a rendőrségnek sikerült családja házának udvarára terelni a vízilovat. "A 74 éves édesanyám a házból figyelte rémülten, ahogy a víziló egyenesen az ajtónk felé tart. A rendőrök az udvaron kívül álltak" – idézte fel az eseményeket Schwartz az Independentnek.

Schwartz hozzátette, hogy a víziló veszélyes állat, és akár meg is ölhetett volna valakit. "A természetvédelmi területnek erősebb kerítést kell felállítania a biztonságunk érdekében" – hangsúlyozta.

A szakértők szerint a víziló valószínűleg azért hagyta el a rezervátumot, hogy elkerülje a konfliktust egy domináns hímmel. Az egyedet végül befogták és visszaszállították a védett területre, sebesülésről nem érkezett jelentés.