Amazon-számla került Vitézy Dávid honlapjára a program helyett

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt honlapján egy váratlan hiba történt: a program letöltése gombra kattintva egy spanyol nyelvű Amazon-számla jelent meg, ami egy Gopro kamera vásárlásáról szólt.

A vitezydavid.hu weboldalon található „Programom” menüpontban a „Program letöltése” gombra kattintva nem a várt főpolgármesteri program, hanem egy spanyol nyelvű, német Amazonról származó számla töltődött le, amely egy Gopro kamera megvásárlását igazolta. Ezt az információt egy olvasó jelezte, és a saját ellenőrzésünk is megerősítette a hibát. A számlán személyes adatok is szerepeltek, ezért az esetet azonnal jeleztük Vitézy csapatának.

Horváth Csaba, a kampány kommunikációs vezetője válaszában elmondta, hogy a hiba oka egy tesztelési folyamat volt, amely során a weboldalt üzemeltető cég egy fejlesztője a saját Amazon-számláját használta a pdf dokumentumok letöltésének próbájához. A napi frissítés során véletlenül élesítették ezt a funkciót, ami eredményezte a számla megjelenését a honlapon.

Horváth hozzátette, hogy a számla a fejlesztő személyes tulajdona, így a személyes adatok kezelésében nem történt mulasztás, és a számla nem kapcsolódik Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti kampányához. A „program letöltése” funkció az eset után eltávolításra került a weboldalról. Vitézy Dávid programját április 19-én fogja bemutatni a Fonó Budai Zeneházban, és ezzel egyidőben válik majd elérhetővé a honlapján.