Hajdúszoboszlói erőszakos bántalmazás: vádat emeltek a támadó ellen

Egy férfi súlyosan bántalmazta élettársát Hajdúszoboszlón, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki ököllel és egy szerszámnyéllel is megverte élettársát. A vádirat szerint a támadás 2023. július 25-én este történt a pár hajdúszoboszlói otthonában, ahol a férfi féltékenységből összeveszett a nővel, majd többször megütötte ököllel.

A sértett a bántalmazás után elhagyta a házat, de másnap visszatért, amikor a férfi ismét támadt rá. Az arcát és a hátát ököllel ütötte, majd egy szerszámnyéllel a lábára mért csapást.

A vádlott a bántalmazás során különös kegyetlenséget tanúsított, a nő sokkos állapotban sírt az erőszak hatására. A támadás következtében a nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádhatóság a férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, és börtönbüntetés, valamint közügyektől való eltiltás kiszabását kezdeményezte. Az ügyészség indítványozta továbbá a bántalmazásban használt eszköz elkobzását.

A rendőrség által készített fotón dokumentálták a bántalmazás eszközét.

Egy másik esetben, egy 48 éves magyar nőt azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap este egy késsel súlyosan megsebesítette 31 éves élettársát az ausztriai Graz városában. A nő előzetes letartóztatásban van. A két magyar között este 7 óra körül robbant ki egy vita a lakásukban, amely során a nő felkapott egy konyhakést és megszúrta a férfit a felsőtestén. A mentőszolgálat gyorsan a helyszínre érkezett, és a lakásban tartózkodó egyik szemtanú azonnal hívta a segélyhívó számot. A rendőrök letartóztatták a gyanúsítottat, és lefoglalták a feltételezett gyilkos fegyvert. A gyanúsított és a tanú ittas állapotban voltak, a nőt csak később tudták kihallgatni. A gyanúsított tagadja a gyilkossági szándékot, és az alkoholos befolyásoltsága miatt alig emlékezett valamire. Az osztrák Állami Bűnügyi Hivatal és a grazi ügyészség nyomozást rendelt el a gyilkossági kísérlet gyanúja miatt. Az áldozat állapota az akut fázisban életveszélyes volt, de azóta stabilizálódott, bár még mindig intenzív orvosi ellátás alatt áll.