Harminc év után derülhet ki, bűnös volt-e O. J. Simpson

A 62 éves John Dunton évtizedek óta őrizte titkát, most azonban nyilvánosságra hozta, hogy O. J. Simpson jelen volt volt párja és annak új szerelme meggyilkolásának helyszínén, noha a sportolót a bíróság felmentette a vádak alól.

O. J. Simpson 1995-ös tárgyalása az egyik legnagyobb figyelmet kapó médiaesemény volt, ahol a profi amerikaifutball-játékost gyilkosság vádjával illették, miután korábbi feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ron Goldmant holtan találták. Az ítélet szerint Simpson felmentést nyert, de a polgári kártérítési pert elvesztette, és 33,5 millió dollár kártérítést ítéltek meg ellene, amelynek csak egy részét fizette ki ténylegesen.

A sportoló karrierjét a jogi hercehurca befolyásolta, és bár nem tört meg teljesen, egy 2007-es fegyveres rablással és emberrablással kapcsolatos eset után elvesztette jóhírét. Simpson végül 33 év börtönbüntetést kapott, amelyből minimum kilenc év letöltése után szabadulhatott, így 2017-ben került szabadlábra.

John Dunton, aki a Los Angeles-i rendőrségnek is beszámolt a történtekről, azt állítja, hogy Simpson a Gambino maffiacsalád négy tagját bérelte fel a gyilkosság elkövetésére. Dunton szerint a maffiózók fenyegetése miatt nem beszélt többet a rendőrséggel, és nem válaszolt az esküdtszék kérdéseire sem, amikor O. J. Simpson legjobb barátjának, Al Cowlings-nak az ügyében szerették volna kérdezni.

Dunton 30 évig várt, hogy beszélhessen a történtekről, és most egy hangfelvételen keresztül állítja, hogy Simpson ott volt a gyilkosság helyszínén, és tudta, hogy a maffia tagjai meg fogják ölni Nicole-t és Ron-t.

O. J. Simpson sportpályafutása során számos sikert ért el, többek között megnyerte a Rose Bowlt, és elnyerte a Heisman-díjat. Az NFL-ben 11 szezont játszott, és 1973-ban ő lett az első játékos, aki egy szezonban átlépte a 2000 futott yardos határt. Simpson rekordjai máig megállják a helyüket, és 1985-ben bekerült a Pro Football Hall of Fame-be.

(Borítókép: O.J. Simpson részt vesz a feltételes szabadlábra helyezési meghallgatásán a Lovelock Javítóintézetben 2017. július 20-án a nevadai Lovelockban. Fotó: Jason Bean / Pool / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.