Budapest főispánja lesz a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a VIII. kerületben Budapest jelenlegi főispánja, Sára Botond lesz, aki korábban már vezette a kerületet, és most lehetősége nyílik visszavágni egykori ellenfelének.

A Józsefvárosi Fidesz Facebook-oldalán tették közzé, hogy Sára Botondot jelölik a VIII. kerület polgármesteri posztjára, aki 2018 és 2019 között már töltötte be ezt a tisztséget. Sára a 2019-es önkormányzati választáson ismét megmérette magát, de szoros küzdelemben alulmaradt az ellenzéki pártok által támogatott Pikó Andrással szemben, aki mindössze 269 szavazattal győzedelmeskedett.

A vereség után Sára Botondot 2020 januárjában Orbán Viktor nevezte ki a fővárosi kormányhivatal vezetőjének, amely pozíciót 2022 júniusáig kormánymegbízottként töltött be, ezt követően vált a hivatal neve főispánná.

A politikus a 2022-es országgyűlési választáson is indult, ahol a Budapest VIII. és IX. kerületet magában foglaló választókerületben a Fidesz-KDNP színeiben képviselte magát, de itt is vereséget szenvedett a közös ellenzéki jelölt, Jámbor András ellen, aki a szavazatok több mint 48 százalékát szerezte meg.

Sára Botondnak június 9-én nyílik lehetősége a visszavágásra Pikó András ellen, aki már bejelentette, hogy a regnáló polgármesterként ismét ringbe száll a választáson.

: 444.hu