Motorola Edge: Új generációs okostelefonok három árkategóriában

A Motorola bejelentette legújabb Edge sorozatát, amely magában foglalja az Edge 50 Ultra, Edge 50 Pro és Edge 50 Fusion modelleket. Az új készülékek fejlett kamerarendszerrel, frissített dizájnnal és AI-alapú funkciókkal érkeznek a piacon.

A Motorola Edge 50 Ultra, Edge 50 Pro és Edge 50 Fusion készülékek 6,67 hüvelykes, 144 Hz-es képfrissítésű FHD+ felbontású OLED panellel rendelkeznek, és IP68-as védelemmel vannak ellátva, ami növeli a vízállóságukat. A csúcsmodell, az Edge 50 Ultra a Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészlettel, 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel büszkélkedhet. A készülék három hátlapi kamerával rendelkezik: egy 50MP-es fő lencsével, egy 64MP-es telefotó lencsével 3x optikai zoommal és 100x Super Zoommal, valamint egy 50MP-es ultraszéles lencsével makró képességgel. Az előlapi kamera is 50MP-es, autofókusszal. A kamerák adaptív stabilizációt, akciókép megörökítését és pontos fókuszkövetést is támogatnak a moto AI segítségével. A 4500 mAh-os akkumulátor 125 wattos gyorstöltéssel 20 perc alatt teljesen feltölthető, és a készülék 50 wattos vezeték nélküli töltésre is képes. Az Edge 50 Ultra június elején kerül a magyar piacra, 410 ezer forintos áron a 16/1024 GB-os változatban. Az Edge 50 Ultra kijelzője 13 százalékkal jobb felbontású, mint elődje, és támogatja a Dolby Atmos és a Dolby Head Tracking funkciót is. A Style Sync funkcióval a felhasználók a ruházatuk mintájáról készült képet használhatnak egyedi hátterek generálásához, így a telefon az adott napon viselt szetthez passzolhat.

Az Edge 50 Pro készülék kedvezőbb áron, 240 ezer forintért kapható, 12/512 GB-os változatban, a csomagban pedig szintén megtalálható a 125 wattos töltő és a tok. A Pro modell egy 1300 nites, 10 bites, 144 Hz-es és 1220 x 2712 pixeles P-OLED panellel és a Snapdragon 7 Gen 3 chipsettel érkezik. A kamerarendszer itt is kiemelkedő, az előlapi és a hátlapi főkamera egyaránt 50 megapixeles, autofókuszos egység, emellett egy 3x-os, optikailag stabilizált teleobjektív 10 megapixeles szenzorral és egy 13 megapixeles ultraszéles kamera is helyet kapott a hátlapon. Az Edge 50 Pro április 17-től levendula és fekete színekben is elérhető, és a készülék dizájnjában nem történt radikális változás az elődhöz képest. A kijelző felbontása nőtt, a fényerő névlegesen 2000 nit, és a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó gyorsan és megbízhatóan működik. A készülék IP68 víz- és porállósági tanúsítványt is kapott. A Snapdragon 7 Gen 3 processzorral és 12 GB memóriával rendelkező Edge 50 Pro Antutu benchmark pontszáma 843 251, ami jelzi, hogy a készülék teljesítménye megfelelő a középkategóriában. A 4500 mAh akkumulátor két nap üzemidőt is kínálhat, és a csomagban található 125 wattos töltővel gyorsan tölthető. A készülék hátlapi kamerarendszere 50/10/13 megapixeles összeállításban érkezik, ahol a főkamera rekeszértéke javult, és optikai képstabilizálást kapott. A telefotó kamera háromszoros optikai nagyítást és OIS-t kínál, míg az ultraszéles kamera 120 fokos látószöget biztosít. Az előlapi szelfikamera 50 megapixeles és autofókuszt kapott. Az Edge 50 Pro a középkategóriához mérten remek képeket készít, és a készülék kamerás teljesítménye meghaladja a középkategóriás átlagot. A Motorola Edge 50 Pro három további Android főverziót (Android 15, 16 és 17) és négyévnyi biztonsági frissítést kínál a felhasználóknak.

A legolcsóbb modell, az Edge 50 Fusion 165 ezer forintos áron érhető el, Snapdragon 7s Gen 2 chipsettel, 12/512 GB-os változatban. Az IP68 védelem és a nagyobb, 5000 mAh-os akkumulátor itt is megtalálható, de a töltés 68 wattos adapterrel történik. A Fusion kamerarendszere egy 32 megapixeles előlapi egységet és egy 50 megapixeles hátlapi főegységet tartalmaz, de teleobjektív nélkül. A hátlapi ultraszéles kamera 13 megapixeles és makróképességekkel rendelkezik. Ez a modell szintén június elején jelenik meg a magyar piacon.

Az Edge 50 sorozat három modelljét gyöngyházfényű polimer vagy fa hátlappal is megvásárolhatjuk. A Motorola szerint az Edge 50 Ultra hordozza a márka eddigi legjobb kamerarendszerét, amely számos AI-alapú funkciót használ, beleértve az adaptív stabilizációt és az automatikus fókuszkövetést. Az Edge 50 család az első a maga nemében, amely Pantone Validated kamerát használ, így a felvételek színhelyesek lesznek. A Motorola ezt a kijelzőt a Pantone színtudósai segítségével hozta létre, hogy megfeleljen az utóbbi "értékelési és osztályozási kritériumainak, hitelesen szimulálva a Pantone színek és a Pantone SkinTone teljes skáláját. A Motorola kiadja az új Moto Buds+ with Sound by Bose fülhallgatót is, amelyek aktív zajszűrést, EQ hangolást és Dolby Head Tracking kompatibilitást kínálnak.