Az első AI-szépségverseny, ahol a mesterséges intelligencia is zsűrizik

A közelgő Miss AI versenyen a digitális modellek szépségét mesterséges intelligencia és emberi zsűritagok egyaránt értékelik, ahol a győztes jelentős pénzdíjban és további támogatásokban részesül.

A TMZ beszámolója szerint jövő hónapban kerül sor az első Miss AI szépségverseny megkoronázására, ahol a legszebb digitális modellt választják ki. A World AI Creator Awards keretében megrendezett eseményen a mesterséges intelligencia terén kiemelkedő alkotókat kívánják elismerni. A győztes AI-modell 5000 dolláros nyereményben részesül, és ugyanekkora összegű PR-támogatást is kap, valamint részt vehet egy 3000 dollár értékű mentorprogramban, amelynek részleteiről azonban nem szolgált további információkkal a forrás.

A verseny egyik különlegessége, hogy a résztvevőknek 100%-ban mesterséges intelligencia által generáltnak kell lenniük. A Miss AI verseny szabályai a hagyományos szépségversenyekéhez hasonlóan a szépség, technológiai innováció és a közösségi média befolyásának szempontjait veszik alapul.

A zsűri összetétele is figyelemre méltó, hiszen mesterséges intelligencia-személyiségek és valós emberek egyaránt helyet kapnak benne. Két AI-modell, Aitana Lopez és Emily Pellegrini is részt vesznek a zsűrizésben, ezzel is hozzájárulva a verseny egyedi jellegéhez.