A Király is a fedélzeten, a világ legnagyobb sztárjaival támadnak az amerikaiak

Napokon belül hivatalossá válhat az, amelyről már hónapok óta beszélnek a tengerentúlon: a Team USA, azaz az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja története talán legerősebb összeállításában készül Párizsba, a nyári ötkarikás játékokra.

Minden jel arra mutat, hogy a keret tagja lesz a „Király” LeBron James, aki pályafutása utolsó olimpiáján léphet pályára. A válogatott összeállítása még a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes csapatnál is erősebb lehet, annak ellenére, hogy akkor olyan nevek képviselték az USA-t, mint Kobe Bryant, Carmelo Anthony és a torna pontkirálya, Dwayne Wade.

Adrian Wojnarowski, az NBA egyik legjobban értesült bennfentese szerint már összeállt a Team USA kerete a nyári párizsi olimpiára. A csapatban helyet kapott a sportága korszakos tehetségének számító, de olimpián még nem szerepelt Stephen Curry is, valamint LeBron James, aki az utolsó ötkarikás játékára készül. Wojnarowski összesen 11 játékost nevezett meg, akik biztosan ott lesznek a francia fővárosban:

  • LeBron James (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoenix Suns), Jayson Tatum (Boston Celtics), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Devin Booker (Phoenix Suns), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat), Anthony Davis (Los Angeles Lakers).

A keretben Joel Embiid az egyetlen klasszikus center, de Bam Adebayo és Anthony Davis is bevethető az ötös poszton. Kevin Durant negyedik olimpiai aranyérmét nyerheti meg a Team USA tagjaként, ezzel Carmelo Anthonyt megelőzve egyedüli rekordtartóvá válhat. Külön érdekesség, hogy a 2023-as világbajnokságon csupán negyedik helyezett amerikai csapatból Tyrese Haliburton és Anthony Edwards is részt vehet Párizsban.

Az olimpiára 12 játékost lehet nevezni, az utolsó helyre pedig Kawhi Leonard, a Los Angeles Clippers sztárja tűnik a legesélyesebbnek, de csapattársa, Paul George is versenyben van a „párizsi kvótáért”.

Steve Kerr, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya az utolsó világeseményére készül a Team USA élén, mivel az olimpia után átadja a stafétabotot a kispadon.