Lassú forgalom ellenére is baleset az M1-esen

A közútkezelő által közzétett videó tanúsága szerint még a lassú haladás sem garantálja a balesetmentes közlekedést az autópályán. Az M1-esen történt eset során hat autós nem tudott időben megállni, és egymásba rohantak.

Az MKIF Zrt. által márciusban rögzített és közzétett felvétel egy sárga kamiont és egy fehér furgont mutat, amelyek mellett egy személyautó hirtelen irányt váltott, majdnem nekiütközve a kamionnak. Egy másik esetben egy fekete személyautó látható, amely valószínűleg anélkül váltott sávot, hogy az oldalsó tükröt használta volna.

A videón egy harmadik incidens is megfigyelhető, amely a követési távolság és a figyelem hiányának következménye. Egy sötét színű személyautó mögött haladó terepjáró nem kezdett időben fékezni, és nekiütközött az előtte haladó járműnek. Ez okozta, hogy a mögöttük érkező további négy autó is egymásba rohant.

Az MKIF Zrt. szerencsére megjegyezte, hogy a baleset során senki sem sérült meg. Az eset rávilágít arra, hogy még a lassú forgalom sem jelent automatikusan biztonságot az utakon, és a figyelmetlenség, valamint a nem megfelelő követési távolság súlyos következményekkel járhat.