Két 56 éves férfi betörése a budapesti Louis Vuitton üzletbe

Autóval tolatva törték be az Andrássy úti luxusüzlet kirakatát, és több tízmillió forint értékű luxuscikkeket loptak el.

Hétfő hajnalban, április 15-én 2 óra 30 perc körül a budapesti Andrássy úton található Louis Vuitton üzletből több tízmillió forint értékben tűntek el táskák, napszemüvegek és övek. A rendőrség kedd délelőtt közölte, hogy a lopással két külföldi férfit gyanúsítanak: egy 56 éves montenegrói és egy ugyanilyen idős horvát állampolgárságú férfit.

A betörés során a gyanúsítottak autóval tolatva rongálták meg a márkabolt kirakatát, majd a betört üvegen keresztül tulajdonították el a luxustermékeket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztálya ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, és az aprólékos adatgyűjtés eredményeként mindössze 12 órán belül azonosította a tetteseket. Az egyik gyanúsítottat, a montenegrói férfit Terézvárosban fogták el hétfőn délután, míg társát, a horvát állampolgárságú férfit este Erzsébetvárosban sikerült elfogniuk. A lopott tárgyak nagy részét a hatóságok megtalálták és lefoglalták. A két külföldi férfit őrizetbe vették.

Mint azt korábbi cikkünkben is írtuk, a TikTokon keringett egy videó arról, hogy betört az üzlet kirakatüvege, és a felvételen a helyszínre érkező, gumikesztyűt viselő rendőrök is láthatók.