Keddi friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 16., kedd: A kormány több önkormányzattól szedne be szolidaritási hozzájárulást, emelkedett a terrorkészültség fokozata Magyarországon, és csak az európai parlamenti választáson szavazhatnak a külföldön tartózkodók.

A kormány idén 124-gyel több önkormányzattól tervezi a szolidaritási hozzájárulás beszedését. Magyarországon magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget. A június 9-én külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak az európai parlamenti választáson vehetnek részt, az önkormányzati választáson nem. Az Egyesült Államok védelmi minisztere kijelentette, hogy országa nem kívánja fokozni a helyzet kiéleződését. Éjszakai égboltunkat látványos csillaghullás színesíti. A Samsung több eszközére is megérkezik a gyártó fontos frissítése. A Vasas idény során először került feljutóhelyre.

Budapesti közlekedési információk:

Budapesten több helyszínen is balesetek történtek, így a Petőfi hídon és a Thököly úton belső sávos torlódásra kell számítani. A XI. kerületi Szerémi úton és a Sasadi úton építkezések miatt félpályás lezárásokra és jelzőőrös irányításra kell felkészülni. A III. kerületi Raktár utcát burkolatjavítás miatt lezárják.

A közösségi közlekedésben is akadályokba ütközhetünk: az M3-as metró a Nyugati pályaudvarnál nem akadálymentes, a 138-as busz pedig megnövekedett menetidővel közlekedik.

Mai időjárás és egyéb hasznos információk:

A mai nap borult időre számíthatunk, több helyen záporokkal és zivatarokkal kiegészülve. A hőmérséklet 8 és 24 fok között alakul. A mai napon Csongorok ünneplik névnapjukat. A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: EUR 393,05, USD 368,85, CHF 404,04, GBP 460,32.

+1:

Józsa Levente szerint a taekwondósok ismertsége nem ér fel a focistákéhoz, annak ellenére, hogy világbajnokaink vannak.