Új főpolgármester-jelölt a Szabad Ország Mozgalomtól

A Szabad Ország Mozgalom (SZOM) párt Kajtor Gábort indítja főpolgármester-jelöltként, aki korábban a Készenléti Rendőrségnél szolgált és jelenleg testépítőként tevékenykedik.

A SZOM pártot 2023 nyarán alapították, és szeptemberben jegyezték be. Eredetileg Katona Zoltánt jelölték volna főpolgármesternek, de végül Kajtor Gábor lett a választásuk. A párt már 2023 decemberében bejelentette, hogy részt vesz a 2024-es választáson. Kajtor Gábor a Facebookon keresztül mutatkozott be, ahol kritikát fogalmazott meg a jelenlegi városvezetéssel szemben, mondván: "A jelenlegi vezetés a múltban ragadt, és látjuk, hogy számos kihívás áll Budapest előtt.”

Kajtor Gábor 18 éven át dolgozott a Készenléti Rendőrségnél, és programjában részletes terveket vázolt a parkolás, a közlekedés, a BKV, a közterek felújítása, valamint a közbiztonság javítása terén. Hangsúlyozza, hogy lehetőséget kínálnak a lakosságnak, hogy ötleteikkel hozzájáruljanak a város fejlesztéséhez. "Hiszem, hogy a város vezetésének új arcra és szemléletre van szüksége, amely képes lépést tartani a fejlődéssel, és ahol a kommunikáció nem csupán üres szavakat jelent, hanem valódi cselekvést és figyelmet a lakosok és a város fejlődése iránt" – írja Kajtor Gábor.

A főpolgármester-jelöltek mezőnye így bővült, ahol a következő személyek találhatók:

  • Karácsony Gergely, aki újrázni kíván
  • Brenner Koloman (Jobbik)
  • Grundtner András (Mi Hazánk)
  • Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP)
  • Vitézy Dávid (LMP-Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület)
  • Ferenczik József (Új Magyar Birodalmi Mozgalom)
  • Kajtor Gábor (Szabad Ország Mozgalom)

A SZOM elnökének, Blazovich Tímeának neve ismerős lehet a politikai életben jártasak számára, hiszen ő már korábban is megfordult a politikában, a Földművelők, Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja (FGRP) színeiben. Blazovich Tímea akkoriban a befőzőautomaták országos elterjesztésével kívánta megfutamítani Orbán Viktort, és a Fidesz-Jobbik kapcsolatot is kritizálta. Az FGRP még évekig működött Blazovich politikai belépője után, legutóbb 2021-ben hallatott magáról.

Ferenczik József, aki az FGRP egykori alelnöke volt és a "Nácik" felirattal lefújta a Mi Hazánk irodáját, szintén főpolgármester-jelöltként jelentkezett be a 2024-es önkormányzati választásra. Azonban nem az FGRP, hanem az általa vezetett Új Magyar Birodalmi Mozgalom színeiben indul.