Megdőlt a melegrekord, majd hó borította be az Írott-kő táját

Az időjárás szeszélyes arcát mutatja Magyarországon: a hétfői melegrekordot követően most havazás váltotta a nyárias meleget, különösen az Írott-kőnél, ahol a hótaposókra is szükség lehet.

Az ország egyes részein váratlanul téli időjárás köszöntött be, melynek során az Írott-kőnél 1-2 centiméter friss hó hullott. A Kőszegi-hegység csúcsán készült fotók tanúsága szerint a táj fehérbe borult, ami jelentős kontrasztot mutat a nemrég tapasztalt nyári meleghez képest.

A mai időjárás-előrejelzés szerint többnyire borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon még kisüt a nap. Az ország több részén záporokra, esőre lehet számítani, különösen a Nyugat-Dunántúlon, ahol nagyobb mennyiségű csapadék várható. Az északnyugati szelet erős, viharos széllökések kísérik, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 8-14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákban 20 fok fölé is emelkedhet, majd ott is hűlni fog a levegő.

Nemrégiben még melegrekordok dőltek meg az országban. Hétfőn Kiszomboron 31,4 fokot mértek, ezzel megdöntve az 1952-es, Csongrádon mért 27,6 fokos országos melegrekordot. Az időjárás ezzel ismét bebizonyította, hogy a változékonyság a jellemző, és a meleg után gyorsan beköszönthet a hűvösebb, téli időjárás is.