Fidesz kampánynyitó és Karácsony Gergely reakciója a plakátkampányra

A Fidesz nagyszabású kampánynyitóval és több ezer aktivistával készül a budapesti választási küzdelemre, míg Karácsony Gergely főpolgármester a kormány plakátkampányára reagálva bírálja a városkép védelmének újabb akadályát.

A Fidesz főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke, Hidvéghi Balázs bejelentette, hogy a párt nagy erőkkel és sok ezer aktivistával készül a budapesti kampányra. A kampánynyitó eseményt a Bálnában tartják, amelyet a HírTV-n és online is lehet majd követni. Hidvéghi hozzátette, hogy szombaton kezdődik az aláírásgyűjtés és a kampányolás, céljuk pedig, hogy elsőként adják le az induláshoz szükséges aláírásokat.

A Fidesz kampányában kiemelt szerepet kap Szentkirály Alexandra, aki minél több budapestivel szeretne találkozni és beszélgetni. Hidvéghi válaszolt arra a kérdésre is, hogy Szentkirályi nyitott lenne-e egy vitára a többi indulóval, amire úgy reagált, hogy a vita fontos, de jelenleg Karácsony Gergelyt Gyurcsány Ferenc irányítja, mint egy bábot.

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán fejtette ki véleményét a kormány plakátkampányával kapcsolatban. Kritizálta a törvénymódosító javaslatot, amely szerinte a városkép összerondítását engedélyezi. Karácsony szerint a kormány és a Fidesz Budapest érdekeit helyezi háttérbe, és a saját pénzembereik érdekeit előtérbe helyezve, a városképre nem figyelve, csak pénzt keresnek és propagandát folytatnak.

A főpolgármester hozzátette, hogy az ő vezetése alatt törlesztették a város húsz év adósságát, és jogi úton kezdték el eltávolítani a városképet elcsúfító gigaplakátokat. Úgy véli, ez a kormányhivatal feladata lett volna, de ők nem léptek fel ebben az ügyben, ami összefügghet azzal, hogy a kormányhivatal vezetője lett a Fidesz jelöltje. Karácsony bejelentette, hogy pert indítottak, és megkeresik a jogi megoldást, hogy megakadályozzák a Fidesz által elcsúfított Budapest képét.