Bosszúból rongált meg egy autót a győri férfi

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen, aki egy üdítő italos palackkal betörte egy autó szélvédőjét, mert a sofőr nem engedte át a zebrán.

A vádirat szerint az eset 2023 márciusában történt Győrben, amikor a férfi egy zebrán próbált átkelni. Ekkor egy balról érkező gépkocsi nem adta meg neki az elsőbbséget, a sofőr csak későn vette észre a gyalogost, és elkerülve az ütközést, a gyalogos előtt elhajtott. A vádlott ekkor dobta hozzá az üdítő italos palackot a mozgó jármű szélvédőjéhez, ami pókhálószerű repedést okozott. A kár összege elérte az 50.000 forintot. A cselekmény nem csak anyagi kárt okozott, hanem alkalmas volt arra is, hogy a sofőr testi épségét veszélyeztesse.

Az ügyészség a közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki akár 4 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat a halmazati szabályok értelmében.

A Győri Járásbíróság fogja meghozni az érdemi döntést az ügyben. A bíróság előtt bemutatott fényképen jól látható a jármű sérülése.