Energiaitalos támadás a buszsofőr ellen

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki egy buszsofőrhöz hajított egy energiaitalos dobozt a Boráros téren, mert a sofőr szóvá tette, hogy a kutyáját vegye le az ülésről és pórázt tegyen rá.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az eset 2020 nyarán történt, amikor a 40 éves férfi a kiskutyájával felszállt egy budapesti buszra, ahol az állat szájkosár és póráz nélkül foglalt helyet az egyik ülésen. A buszvezető felszólította a férfit, hogy tartsa be az utazási szabályokat, és szólította fel a kutyáját az ülésről való levételre, valamint a póráz használatára. A férfi azonban nem fogadta meg a sofőr kérését, és szóbeli konfliktusba keveredett vele.

A helyzet tovább fokozódott, amikor a sofőr a segélyhívó központot hívta, erre a férfi indulatosan távozott helyéről, és menet közben egy energiaitalos dobozzal megdobta a buszvezetőt, aki ennek következtében energiaitalos lett. A támadás után a férfi leszállt a buszról, de továbbra is hangosan szidalmazta a sofőrt, és a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan indulatos maradt.

A bíróság előtt a férfi beismerte tettét, és eredetileg 200 ezer forint pénzbüntetést és 312 óra közmunkát kapott. Az ügyészség azonban súlyosabb büntetést kért, így a Fővárosi Törvényszék végül egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá.