Jelentős esőzések Sopronban és Mosonmagyaróváron

Az éjszaka folyamán jelentős mennyiségű csapadék hullott Sopronban és Mosonmagyaróváron, ami megfelel a szokásos egyhavi csapadékmennyiségnek.

Sopronban és Mosonmagyaróváron kedden reggel fél hétig 44, illetve 45 milliméter csapadék esett, amely az Időkép adatai szerint egyhavi mennyiségnek felel meg. A lehűlés északon jelentős esőzéseket hozott, és az előrejelzések szerint a nap további részében is főként északon és északnyugaton várható jelentős eső, melynek mennyisége az utóbbi térségben elérheti a 20 millimétert.

Magyarország más részein, mint például a szárazságtól sújtott Kisalföldön, csak néhány milliméter csapadékra lehet számítani, így a meteorológusok szerint a hidegfront nem hoz megoldást a szárazsági problémákra. Az ország időjárása kettősséget mutat: míg északon és a Dunántúlon tartós esőre kell készülni, addig délen és keleten napos, gomolyfelhős idő várható záporokkal, délkeleten pedig néhol zivatarokkal.

A szél délen lehet erős, olykor viharos, és az esős tájakon a legmagasabb nappali hőmérséklet akár 8 fokig is süllyedhet, míg más helyeken 23 fok körül alakulhat. Délutánra azonban délkeleten is csökkeni fog a hőmérséklet.