Életveszélyesen megsérült csecsemő ügyében nyomoznak

Gyanúsítottként hallgatták ki azt az édesanyát, akinek csecsemőjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba Szombathelyen.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség miatt indított eljárást az asszony ellen. A rendőrség április 9-én kapott bejelentést a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból, ahol a csecsemőt feltehetően bántalmazásból eredő sérülésekkel látták el.

A nyomozás során a gyermek édesanyját gyanúsítottként kihallgatták, és az ügyészség tájékoztatása szerint, amennyiben bizonyítást nyer a bűncselekmény, 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Vassné Szele Adrienn, a Vas Vármegyei Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a gyanúsított szabadlábon védekezhet, mivel a rendőrség nem kezdeményezett kényszerintézkedést, és az ügyészség sem tett ügyészi intézkedést a kihallgatás után.

A rendőrség az igazságügyi orvosszakértő bevonásával folytatja a vizsgálatot, hogy tisztázza a sérülések keletkezésének körülményeit. Seffer Lilla őrnagy, a főkapitányság sajtóreferense hozzátette, hogy a néhány hetes gyermeken feltehetően bántalmazásból származó sérülési nyomok voltak láthatóak, és a Markusovszky egyetemi oktatókórházból érkezett bejelentés alapján indult a nyomozás.