A vállalkozás jó üzlet, de nem majomparádé – Ilyen volt a Business Talks '24

Halljuk, látjuk, mondjuk – ez volt a mottója az Economx hétfői nagyszabású üzleti konferenciájának, ahol szemben a három majom elvével, semmi nem maradt titok az elhangzottakból, lapunk is percről percre tudósított. Összegyűjtöttük a legfontosabb pillanatokat.

Az eseményen a szakma nagyjai gyűltek össze a Magyar Zene Házában, ahol előadások és pódiumbeszélgetések során osztották meg gondolataikat. Jelen volt többek között Balogh Levente, a "Cápák között" című műsor egyik „cápája” és a Mobilfox alapítója, Diller Kevin is.

Hazai diskurzusok egy kontinens jövőjéről

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az EU soros magyar elnökségének prioritásairól beszélt, kiemelve a kontinens versenyképességének megbillenését és az uniós források fontosságát, amelyekből további fél milliárd euró érkezik Magyarországra. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a neoliberális eszmerendszer végéről és az új erőközpontok felmerüléséről értekezett, hangsúlyozva a függőség csökkentésének szükségességét Németországtól és az euróövezettől.

Kicsi a szektor, de miért ne lehetne erős?

Fellegi Áron, az EuroAtlantic alelnöke a hazai vállalati szektor kihívásairól és az uniós források fontosságáról beszélt, míg Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa a források lehívhatóságának versenyképességtől való függését emelte ki. Lévai Bálint, a BioTechUSA vezérigazgatója a vállalatvezetési kultúráról és a generációváltás jelentőségéről szólalt meg.

A generáció változik, a generációk váltanak

Ginzer Ildikó, az MBH Bank üzleti vezérigazgató-helyettese a generációváltás banki szempontból való fontosságát tárgyalta, míg Pachert Balázs, a BalázsKicks tulajdonosa a saját karrierjéről és értékrendjéről mesélt. Kürti Tamás, a KÜRT Akadémia tulajdonos-intézményvezetője a családi vállalkozások jövőállóságának kulcsait elemezte.

Fel kell nőni, hogy ne csússzunk el a banánhéjon

Az előadók a jövő kihívásaira való felkészülés szükségességét hangsúlyozták, Ginzer Ildikó a digitalizációhoz való alkalmazkodást, Moldován András a kvantumszámítógépek fontosságát, Daradics Kinga az online vásárlás növekvő trendjét, Szekeres Viktor pedig a bizalom jelentőségét emelte ki. Balogh Levente az oktatás és a KGST felbomlásának hatásairól beszélt.

Ezek a mai fiatalok már bezzeg másképp dolgoznak

Tari Annamária és Starcz Ákos Zoltán a munkahelyi generációs különbségekről diskuráltak, a pszichológus a negyvenes főnökök és a Z generációs alkalmazottak közötti viszonyt elemezte.

Új energiát merítenek a kkv-k

A kkv-k tőzsdére lépésének fontosságát és a transzparencia szerepét Láving Gusztáv emelte ki, míg Fernezelyi Ferenc a kis- és középvállalkozások energiaválság utáni helyzetét tárgyalta.