A nap legfontosabb hírei – 2024. április 16.

A rendőrség lefújta Orbánék brüsszeli konferenciáját, míg egy pedofil fotós a Little Miss Hungary gyerekszépségversenyen dolgozott. Kocsis Máté szerint visszavonhatja állítását Varga Judit kapcsán, Sulyok Tamás pedig megrendült apja ügyeiben. Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője lemondott, a zuglói főépítész kirúgásának okát a Bayer-beruházás kritikája miatt látja. Koppenhágában egy történelmi épület kigyulladt, Havas Henrik pedig Gattyán György médiacégét vezeti. Izraeli vezérkari főnök szerint az iráni támadás nem maradhat válasz nélkül, Zelenszkij pedig aláírta az új mozgósítási törvényt.

A belga rendőrség döntése értelmében nem kerül megrendezésre Orbán Viktor és pártja által szervezett brüsszeli konferencia. A döntés hátterében biztonsági aggályok állhatnak. Egy másik eseményen, a Little Miss Hungary gyerekszépségversenyen egy olyan fotós is dolgozott, aki korábban pedofíliával vádolták meg.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté nyilatkozatában utalt arra, hogy lehetőség szerint visszavonja korábbi állítását, miszerint Varga Judit igazságügyi miniszter játszott szerepet Magyar Péter állami állásainak megszerzésében. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke megdöbbenését fejezte ki azokkal kapcsolatban, amiket apjáról, Sulyok Barnabásról az elmúlt időszakban hallott.

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője, aki neve nem került nyilvánosságra, lemondott pozíciójáról. A zuglói önkormányzat volt főépítésze, aki a Bayer Zsolt által vezetett beruházásokat kritizálta, azt állította a bíróságon, hogy emiatt menesztették állásából.

Dániában, Koppenhágában egyik legrégebbi épülete vált a lángok martalékává, a tűz okai egyelőre ismeretlenek. A médiavilágban új fejleményként Havas Henrik került a Gattyán György által alapított médiacég élére.

A nemzetközi feszültség tovább növekszik, az izraeli vezérkari főnök kijelentette, hogy az Irán által indított támadás nem maradhat válasz nélkül. Ukrajnában pedig Volodimir Zelenszkij államfő aláírta az új mozgósítási törvényt, amely az ország védelmi képességeit hivatott erősíteni a folyamatban lévő konfliktusban.