Ekkora hátraarcot ritkán lát a világfutball: a Bayernnél újra Nagelsmannt akarják

Néhány hét elteltével a Bayern München vezetősége úgy döntött, hogy Julian Nagelsmann lehet Thomas Tuchel utódja. A klubvezetés kicserélődése ellenére úgy tűnik, hogy a sportigazgató, Max Eberl és a társsportigazgató, Christoph Freund támogatják Nagelsmann visszatérését.

A Bayern München elnöksége állítólag támogatja Julian Nagelsmann visszatérését a csapat kispadjára. A német szakember, aki jelenleg a német válogatott szövetségi kapitánya, legutóbbi regnálása óta jelentős változásokon ment keresztül a klub vezetősége, de úgy tűnik, hogy a sportigazgató, Max Eberl és a társsportigazgató, Christoph Freund sikeresen felvették vele a kapcsolatot, és a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak.

Nagelsmann múlt szeptemberben került a német válogatott élére, és bár jelenlegi szerződése a nyári Európa-bajnokság végéig szól, több opció is szerepel benne a közös folytatásra.

A Bayern München korábban váratlanul, Nagelsmann síeléssel töltött szabadsága alatt menesztette a trénert, amit az akkori sportigazgató–klubelnök páros, Hasan Salihamidzic és Oliver Kahn hozott meg az elnökség támogatásával. Az elődök, Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge azonban már akkor is úgy nyilatkoztak, hogy az edzőváltás elhamarkodott és hibás lépés lehetett.

Thomas Tuchel átvette a csapat irányítását, de Nagelsmann szerződését nem bontották fel, így a fizetését továbbra is rendszeresen utalták, egészen a német kapitányi felkérésig. Végül a Bayern egy évnyi fizetést, körülbelül 1,2 millió eurót utalt ki Nagelsmann számlájára, aki ezután kevésbé jövedelmező szerződéssel vállalta el a német válogatott irányítását.

A Bayern München most arra készül, hogy visszahozza Nagelsmannt, miközben Thomas Tuchel és Lőw Zsolt pályaedző idény végi menesztését már hivatalossá tették. A Bayern 11 év után először veszítheti el a Bundesliga trónját, miután a Bayer Leverkusen matematikailag is biztossá tette bajnoki címét.