Apa támadt fia ellenségére a pilisi vasútállomáson

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt kerül bíróság elé egy férfi, aki megverte fia haragosát a pilisi vasútállomáson.

A Monori Járási Ügyészség vádirata alapján az eset tavaly nyáron kezdődött, amikor a vádlott fia és egy kiskorú fiú sértő üzeneteket váltottak. Az incidens napján, 2023 szeptember 1-jén az apa autózás közben észlelte fia ellenségét a barátaival Pilisen. Az apa ezután megállt, kivett egy vascsövet a gépkocsi csomagtartójából, és azzal a fiatalok felé közelítve szembesítette a kamaszt a korábban küldött üzenetekkel.

A kiskorú ekkor biciklire pattant és elmenekült, az apa pedig utána dobta a vascsövet, de nem találta el. A fiatal a pilisi vasútállomásra hajtott, ahol az apa ismét utolérte és többször megütötte ököllel a fején és testén is, mire a fiú a földre esett. A helyszínen lévő emberek közbeléptek, és elválasztották az apát a sértettől, aki ezután visszatért a gépkocsijához.

Az apa nem hagyta abba a támadást, ismét felvette a vascsövet és a fiú felé indult, aki ezúttal a vasúti vágányok felé menekült, ahová a támadó már nem követte. Az ügyben a Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

Az állomáson történt támadásról videó is készült, amelyet ide kattintva tud megtekinteni.