Kiderült az igazság az Pfizer és Moderna vakcinákról

Egy amerikai egészségügyi hatóság kutatása cáfolja azokat a széles körben elterjedt állításokat, miszerint az mRNS-oltások összefüggésbe hozhatók a fiatal sportolók hirtelen szívmegállásával.

Nincs bizonyíték arra, hogy az mRNS Covid vakcinák végzetes szívmegállást vagy más halálos szívproblémát okoznának tizenéveseknél és fiatal felnőtteknél – derül ki a Centers for Disease Control and Prevention csütörtökön közzétett jelentéséből.

Az Egyesült Államokban az oltásellenes csoportok az injekciókat hibáztatják a fiatal sportolók halálos szívproblémáiért, mióta 2020 végén engedélyezték a Pfizer és a Moderna vakcináit. Az oltásokkal kapcsolatos félretájékoztatás egyik leghírhedtebb példájaként Damar Hamlin szívleállását hozzzák fel, akit a pályán újraélesztettek, és végül felépült.

Az Oregoni Egészségügyi Hatóság szakemberei által végzett elemzés közel 1300 halotti anyakönyvi kivonatot vizsgált meg olyan 16 és 30 év közötti oregoni lakosokról, akik 2021. június 1. és 2022. december 31. között bármilyen szívbetegségben vagy ismeretlen okból haltak meg. Ebben az időszakban az államban közel 1 millió tinédzser és fiatal felnőtt kapott Covid-oltást.

Az elemzés során azokra az emberekre összpontosítottak, akik mRNS Covid-oltást kaptak a Pfizertől vagy a Modernától, és az oltás után 100 napon belül meghaltak. Az mRNS Covid vakcinát kapott 40 haláleset közül három következett be ezen az időn belül. Kettő krónikus alapbetegségnek tulajdonítható, míg a harmadik halálesetet „meghatározatlan természetes okként” jegyezték fel, a toxikológiai tesztek negatív eredményt adtak alkoholra, kannabiszra, metamfetaminra vagy más tiltott anyagokra.

Paul Cieslak, a tanulmány társszerzője nem tudta sem megerősíteni, sem kizárni a Covid elleni oltást, mint a halál okát, és egyik halotti anyakönyvi kivonat sem tulajdonította a haláleseteket az oltásoknak. Az elemzés azt mutatja, hogy a Covid miatt elhunyt emberek többsége nem volt beoltva, ami alátámasztja a vakcinázás fontosságát és azt, hogy az oltások után bekövetkező hirtelen szívhalál kockázata rendkívül alacsony.