Nem tesz vallomást a meggyilkolt kétéves szerb kislány feltételezett gyilkosának édesanyja

A meggyilkolt kétéves szerb kislány, Danka Ilics feltételezett gyilkosai és azok családtagjai nem segítik a nyomozók munkáját, hallgatnak. Az elkövetőket és családtagjaikat vizsgálati fogságban tartják, és hamarosan elmeorvosi szakértői vizsgálatnak vetik alá.

Danka Ilics édesanyja nem tanúskodik fia és férje ellen, akiket a kislány feltételezett gyilkosaként gyanúsítanak. A zajecsari felső ügyészség keddre idézte be az asszonyt, de a törvény értelmében megtagadta a vallomástételt. A nő férjének ügyvédje erősítette meg az információt, hogy a családtagok jogosultak a vallomástétel megtagadására.

A kétéves kislány feltételezett gyilkosai, Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics, valamint Dejan Dragijevics apja és fivére is őrizetben vannak. A családtagokat azzal gyanúsítják, hogy segítettek a holttest elrejtésében és áthelyezésében. A letartóztatott fivér a rendőrségi fogdában szívrohamban hunyt el.

A kislány holttestét még mindig nem találták meg. A feltételezett gyilkosokat elmeorvosi szakértői vizsgálatnak vetik alá, amint a bizonyítási eljárásban már nem lesz szükség a személyes jelenlétükre. Danka Ilics március 26-án tűnt el, és tíz napos keresés után vették őrizetbe a gyanúsítottakat.

A gyilkosság nyomozása során a rendőrség rájött, hogy a helyi kommunális közvállalat két dolgozója, Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics gázolták el a kislányt. A volán mögött ülő Jankovics nem vette észre a gázolást, Dragijevics pedig a vérző kislányt a jármű csomagtartójába rakta. A gyerek később magához tért, de Dragijevics megfojtotta őt, majd a holttestet egy illegális szeméttelepre vitték.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak nem árulják el, hová rejtették a kislány testét, mert attól tartanak, hogy a holttest megtalálása tovább bonyolítaná az ellenük indított eljárást.