A New York-i Vessel kilátó újranyitása

Négy öngyilkosság után, melyek komoly társadalmi visszhangot keltettek, újra megnyitja kapuit a New York-i Vessel kilátó, amelyet most fémhálóval szereltek fel.

A New York-i Vessel, amelyet még 2021-ben zártak be az ismétlődő tragédiák miatt, még idén újra látogatható lesz a nagyközönség számára. Az épületet Thomas Heatherwick tervezte, és 260 millió dollárból valósult meg. A 45 méter magas, 16 emeletes szerkezetet 2019-ben adták át, de már kezdetektől fogva heves kritikák érték, többek között a Guardian által "sehová sem vezető lépcsőháznak" nevezték.

A Vessel hírneve 2020 februárjában szenvedett csorbát, amikor az első öngyilkosság történt, amit még két hasonló esemény követett egy hónapon belül. A Curbed cikke szerint az építményt ekkor már "elsősorban a halál helyeként" ismerték. A tragédiák hatására az üzemeltetők 2021-ben bezárták a kilátót, majd újranyitáskor szigorításokat vezettek be, mint például a tízdolláros belépődíj, az öngyilkosság-megelőző szolgálat telefonszámának kiírása, és az egyedül történő látogatás tiltása. Ezek az intézkedések azonban nem hoztak változást, mivel egy 14 éves fiú is életét vesztette az újranyitást követően.

Az épület üzemeltetői ezután ismét komoly kritikával szembesültek, mivel úgy vélték, nem hoztak megfelelő biztonsági intézkedéseket a tragédiák megelőzésére. Az egyik fiatal áldozat édesapja szerint megfelelő biztonsági lépésekkel elkerülhetőek lettek volna a halálesetek.

A New York Post információi szerint a Vessel még az év második felében újranyit, ezúttal padlótól plafonig érő fémhálókkal felszerelve, amelyek már láthatók is a lap fotóin. A pontos újranyitási dátumot azonban még nem tették közzé.