A Moszkvics újjáéledése: a luxus-Moszkvics 8 bemutatása

A Moszkvics márkanév feltámasztása óta az oroszok ismét egy kínai modellt alakítottak át saját járművüknek. A Moszkvics 8, amely a JAC Sehol X8 Plus alapjaira épül, a márka legerősebb modelljeként kerül majd piacra.

A Moszkvics márkanév újraélesztése óta eltelt időben nem ez az első alkalom, hogy az oroszok egy kínai autót alakítanak át saját modelljüknek. A Moszkvics 3 volt az első példa erre, amelyet a kínai JAC-konszerntől vásároltak meg, és bár az oroszok azt állították, hogy ez egy tisztán orosz gyártmány, valójában csak egy új emblémát helyeztek a JAC JS4 modelljére.

A Moszkvics 8 esetében is hasonló a helyzet, hiszen az alapul szolgáló jármű a JAC Sehol X8 Plus, amely már két éve kapható a kínai piacon. A hétszemélyes SUV méretei a Hyundai Santa Fe-vel vetekednek, hossza 4,8 méter, és szögletes formatervével kiemelkedik a nagydarab járművek közül. A 187 lóerős motorral rendelkező Moszkvics 8 lesz a márka legerősebb modellje, amelyet egy 1,5 literes turbós benzinmotor és egy hétfokozatú automata váltó hajt.

Az új modell összeszerelését az idei év végén tervezik megkezdeni, azonban az autó végleges ára egyelőre nem ismert.