A zöld beruházások dübörgése és a Sustainable Tech konferencia

A zöld átállás és a fenntartható fejlesztések lendülete hívta életre a Sustainable Tech konferenciát, amely a zöld megoldásokra fókuszáló szakmai találkozóként szolgál majd április 24-én.

A Portfolio által szervezett eseményen a zöld gyakorlatok, technológiák és a nagyvállalatok fejlesztési irányai kerülnek előtérbe, célul tűzve ki a közös gondolkodás előmozdítását és az előrelépések gyorsítását. A konferencián számos szakértő vesz részt, köztük Rosalinde Van Der Vlies az Európai Bizottságtól, aki online formában csatlakozik, és Dr. Petri Bernadett, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda ügyvezető igazgatója, aki az EU finanszírozási lehetőségeiről fog beszámolni.

A "Nagyvállalatok iránymutatása - Milyen technológiákra jöhet az All-in?" című panelbeszélgetésen Hajós Balázs (Schneider Electric Zrt.), Jancsár Gergely (SAP), Dr. Kiss Csaba (MVM Zrt.), és Tóth Márton Máté (thyssenkrupp Materials Eastern Europe) vesz részt, hogy megvitassák a jövőbiztos technológiák pro és kontráit.

A zöld beruházások finanszírozása, a digitalizáció és az AI témakörében Gyura Gábor (ENSZ Környezetvédelmi Program), Hejja Róbert (OXO Holdings), Miklós Rozália (MSCI), Soltész Attila (4S-2000 Kft.), és Zsámba Judit (Magyar Fejlesztésösztönző Iroda) mellett Wieder Gergő (KPMG) is előadást tart. A konferencia során külön figyelmet kap a mesterséges intelligencia és a fenntarthatóság kapcsolata, amelyről Georgiu Achilles és Dömötör Tibor is beszél majd.

A megújuló energiák terén a napenergia mellett a szélenergia és a geotermia hazai potenciálját, valamint a zöld hidrogén fejlődési pályáját is megvitatják a szakértők. A körforgásos gazdaság, a CO2-csökkentés az építőiparban, és az energetikai lakásfelújítási támogatások is terítékre kerülnek, amelyekről Kiss Gábor (Metrodom Kivitelező, IFK), Barta Zsombor (Greenbors Consulting Kft.), Buday-Malik Adrienn (ÉMI Nonprofit Kft.), Garai Gergely (Holcim Magyarország Kft.), Koczóh Levente András (Green Policy Center), és Kovács Gábor (Velux) osztják meg gondolataikat.

Az esemény egy kisebb expóval is kiegészül, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a zöld innovációkkal és megoldásokkal.