A WhatsApp AI-chatbottá alakulása: tesztek szerte a világban

A Meta cég újabb teszteket indított a WhatsApp alkalmazásban, amelyek az AI-alapú chatbot integrációját vizsgálják különböző országokban. A WhatsApp Androidra szánt legújabb béta verziójában, a 2.24.7.14-es frissítésben egy olyan funkció került bevezetésre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a keresősávon keresztül tegyenek fel kérdéseket a Meta AI-nak.

A Meta AI-val való interakció megkönnyítése érdekében a cég különféle belépési pontokat tesztel, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén kapcsolatba lépjenek az AI-val. A WhatsApp iOS és Android frissítéseit követően bizonyos felhasználók már hozzáférhetnek a Meta AI fokozottabb integrációjához.

A Meta AI chatbotként működik, és lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy különböző kérdéseket tegyenek fel neki. A keresősávban található Meta AI-képes funkció véletlenszerűen generált javaslatokat kínál a felhasználóknak, de lehetőség van saját kérdések megfogalmazására is. A WhatsApp célja, hogy a chatbotot integrálja a titkosított csevegésekbe, de jelenleg a keresősávra korlátozódik a funkcionalitás.

A WhatsApp angol nyelvű verzióját használó bizonyos országok kiválasztott felhasználói számára a Meta AI integrációját a keresősávba vezetik be, míg bizonyos indiai felhasználók egy alternatív belépési pontot használhatnak, amely az alkalmazás felső sávjában helyezkedik el.

A különböző tesztelési módszerek célja, hogy a WhatsApp átfogó visszajelzéseket gyűjtsön a felhasználói elkötelezettségről és a Meta AI elérhetőségének preferenciáiról, így optimalizálva a felhasználói élményt.

A WhatsAppon belüli privát kommunikáció továbbra is érinthetetlen marad az AI integrációjával. A keresősávba írt információk privátak maradnak, és csak akkor osztják meg a Meta AI-val, ha a felhasználók szándékosan küldenek kérést a chatbotnak. A keresősáv által javasolt témák véletlenszerűen generálódnak, és nem befolyásolják őket a felhasználók személyes adatai.

A keresősáv elsődleges funkciója, hogy a felhasználók keresni tudjanak csevegéseikben, üzeneteikben, médiájukban és kapcsolataikban, változatlan marad, és a Meta AI-val való interakció nélkül is elérhető.

A WhatsAppon folyó személyes üzenetek és hívások továbbra is végponttól végpontig titkosítottak maradnak, így a WhatsApp és a Meta sem láthatja vagy hallgathatja meg őket, még az AI integráció mellett sem.

: Wabetainfo : GSM Arena