Korábbi MSZP-elnök lett a Fidesz polgármesterjelöltje

A Fidesz Magyar Andrást, aki korábban az MSZP helyi elnöke volt, indítja polgármester-jelöltként Dunaújvárosban a 2024-es önkormányzati választáson.

A jelölés bejelentését Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke tette meg április elején, amit a Gulyáságyú Média szúrt ki. Molnár Krisztián Facebook-posztjában úgy jellemezte Magyar Andrást, mint aki "rendet akar tenni Dunaújvárosban és újra sikeressé kívánja tenni a várost". Hozzátette, hogy Magyar András "köztiszteletben álló lokálpatrióta", aki "komoly városfejlesztési elképzelésekkel, -vízióval és -stratégiával bír", ellentétben a jelenlegi "jobbikos-gyurcsányista városvezetéssel" .

Térfélcsere

Magyar András politikai karrierje során a Fidesz előtt az MSZP-ben is fontos szerepet töltött be, ahol 10 évvel ezelőtt az országos elnökségi tagjává választották Dunaújváros képviseletében .

A jelölt politikai átigazolása különösen érdekes, tekintettel arra, hogy 2022-ben, az országgyűlési választások idején még az MSZP helyi elnökeként tűnt fel egy kiszivárgott hangfelvételen. Ezen a felvételen Magyar András Mészáros Lajos Fidesz jelölt tevékenységét méltatja, miközben az ellenzék közös jelöltjét, a jobbikos Kálló Gergelyt kritizálja. A felvétel nyilvánosságra hozatala után lemondott az MSZP-ben betöltött pozíciójáról, hogy két évvel később a Fidesz színeiben térjen vissza .

A Gulyáságyú Média által felfedezett 2014-es videóban Magyar András még az MSZP színeiben a kormány leváltására adott recepteket, és a Demokratikus Koalíció tagjait barátainak nevezte, Gyurcsány Ferencet pedig kiemelten említette, mondván: "nekem sem a toppolitikusok között szerepel, de bizonyos dolgokban igaza van" .