Lánchíd-botrány: Vitézy Dávid reagál a Kehi jelentésre

Vitézy Dávid, főpolgármester-jelölt szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által közzétett jelentés alapján felmerül a korrupció gyanúja a Lánchíd felújításával kapcsolatban.

A Kehi jelentése, amely a Lánchíd felújításának ellenőrzése során feltárt pénzmozgásokat tárgyalja, komoly visszhangot váltott ki. Vitézy Dávid a Mandinernek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a jelentés ellentmond Karácsony Gergely korábbi állításainak, és a nyomozóhatóságok munkájának eredményeire várva úgy véli, a kiderült információk korrupció gyanúját vetik fel.

A Kehi részjelentése szerint az A-Híd Zrt. három alkalommal, a fővállalkozási szerződés megkötése előtt utalt jelentős összegeket a Sunstrike Hungary Kft. részére. Az első átutalás időben összefügg a közbeszerzési eljárás folyamatával, és összesen több mint 1,5 milliárd forint került átutalásra.

A jelentés továbbá részletezi, hogy a Sunstrike Hungary Kft. az általa kapott összegekből jelentős summákat utalt tovább két ügyvéd részére, akik közül az egyik azonos épületben rendelkezett irodával. Az átutalások és a készpénzfelvételek között időbeli összefüggés figyelhető meg.

Az A-Híd Zrt. azonban visszautasítja a jelentésben foglalt vádakat, és értetlenül áll a megállapítások előtt.

A Mandiner cikkében húsz pontban foglalta össze az eseményeket, amelyeket Karácsony Gergely szerint nem is történtek meg.