Vigvári Vince elhagyja az OSC csapatát

Távozik az OSC csapatától Vigvári Vince, a magyar válogatott világbajnok vízilabdázó.

Vigvári Vince, aki az elmúlt négy szezonban az OSC csapatával bajnoki döntőt játszott, úgy véli, hogy csapata idén, ha a legjobb négy közé jutna, az nem lenne bravúr. A vízilabdázó szerint a bajnokság harmadik és hatodik helyei között a mezőny sokkal kiélezettebb, mint a tavalyi szezonban.

"Azt is ki lehet mondani, hogy mi lényegesen gyengültünk, de most ez a feladat. Tavaly bajnokságot szerettünk volna nyerni, vagy döntőbe jutni, most egyelőre négybe szeretnénk kerülni, aztán majd meglátjuk" – nyilatkozta Vigvári, aki hozzátette, hogy a válogatottbeli elfoglaltságai miatt élvezi a sűrű szezont.

A játékos távozásával kapcsolatban felmerült pletykák szerint a Barcelonetához igazolhat, de ezzel kapcsolatban Vigvári nem nyilatkozott. Azonban megerősítette, hogy elhagyja az OSC-t, és több komoly külföldi klubbal is tárgyalásokat folytatott. Ebben a folyamatban édesapja és Varga Zsolt szövetségi kapitány is tanácsokkal segítette.

Az OSC a következő mérkőzését a sereghajtó Szeged ellen játssza, és ha győznek, a címvédő Ferencvárossal kerülhetnek szembe az elődöntőben. Azonban a Szegedi Egyetem minden intézményében, így a sportcsarnokokban is, látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt, ami befolyásolhatja a mérkőzések hangulatát és a szurkolók jelenlétét.