Halálos pofon egy somogyi fagyizóban

Somogy megyében vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy idős férfit olyan erővel ütött arcon, hogy az a földre esett és belehalt sérüléseibe.

A Somogy Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt egy negyvenes éveiben járó férfi ellen. Az eset 2023 októberében történt egy Marcali környéki község fagyizójában, ahol a vádlott baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével töltötte az időt. Mind a vádlott, mind a későbbi sértett alkoholt fogyasztott a helyszínen.

Az incidens akkor történt, amikor a 80 éves sértett a mosdóból visszatérve a vádlott társasága mellett elhaladva flörtölő gesztust tett egy fiatal nő felé. Ez a magatartás kiverte a biztosítékot a vádlottnál, aki ezután szembesítette az idős férfit tettével, majd arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett hanyatt esett és fejsérülést szenvedett, amikor a feje a cukrászda kövezetének csapódott.

A vádlott próbálkozásai ellenére, hogy magához térítse az eszméletlen sértettet, az idős férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette. A vádiratot a Kaposvári Törvényszékre nyújtották be, és a vádlott ellen fogházbüntetés kiszabását kezdeményezték.

A helyszínen készült fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tette közzé.