Új energetikai támogatási program a vállalkozások számára

A Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) bejelentette, hogy mikro-, kis- és közepes vállalkozások igényelhetnek támogatást energetikai tanácsadási szolgáltatásokra az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program keretében.

Az MGFÜ által közzétett információk szerint az uniós támogatású projekt a Széchenyi Terv Plusz Program részeként valósul meg, és összesen 400 millió forintos keretösszeggel 150-300 vállalkozás részesülhet támogatásban. A támogatási összegek pályázónként minimum 1,027 millió forint és maximum 3,082 millió forint között mozognak.

A program keretében a vállalkozások energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadásra, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazásának lehetőségeinek feltárására kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a költségek legfeljebb 70 százalékát fedezi. A támogatás nyerteseinek egy éven belül kell megvalósítaniuk a tervezett fejlesztéseket.

A támogatási kérelmeket a vali.hu weboldalon keresztül lehet benyújtani, ahol a program oldalán keresztül május 2-án 12 órától nyílik meg a lehetőség a pályázatok beadására. A pályázati folyamat során ügyfélkapus azonosítással lehet belépni a rendszerbe, és a beadási határidő 2023. június 3.