A törökországi drótkötélpályás-baleset mentési műveletei videón

Egy ember életét vesztette, és további tíz sérült meg a pénteki tragédiában, amikor összeomlott egy drótkötélpálya oszlopa Antalya üdülővárosában.

Pénteken súlyos baleset rázta meg Törökországot, amikor a Sarisu-Tunek kötélpályarendszer egyik tartóoszlopa összeomlott Antalya városában. Az incidens következtében egy kabin zuhant le egy sziklás területre, ami egy ember halálát és további tíz ember megsebesülését okozta. A baleset során összesen 184 embert rekedt a kötélpályarendszer kabinjaiban, akiknek a kimentésére közel 110 mentőegység érkezett a helyszínre. Tíz mentőhelikoptert vezényeltek ki, és a mentési műveletekről készült videófelvétel is napvilágot látott.

Több mint 16 órával a szerencsétlenséget követően hatvanan még mindig a kabinokban ragadtak, arra várva, hogy kimenekítsék őket. A CNN most megosztott több, a mentésről készült pillanatot is és mint kiderült, a kabinokban rekedt emberekből senki sem szenvedett komolyabb sérülést. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta az oszlop összeomlását.