Repülő taxikat mutathatnak be Szerbiában

Szerbia pénzügyminisztere, Sinisa Mali meghívta a legnagyobb francia repülő taxikat gyártó céget, hogy a 2027-es EXPO-n bemutassák új technológiájukat, miközben az ország vezetése új márkák bevezetésén dolgozik.

Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter a franciaországi látogatása során tárgyalt a legnagyobb francia repülő taxikat gyártó vállalat képviselőivel, és felkérte őket, hogy a 2027-es szerbiai EXPO-n mutassák be legújabb technológiájukat. A miniszter a televízióban számolt be arról, hogy több mint húsz vállalattal tárgyaltak, és kiemelte, hogy Szerbiában már több mint 11 ezer ember dolgozik francia cégeknél. A cél, hogy további munkahelyeket teremtsenek az országban.

Mali beszámolt arról is, hogy tárgyalásokat folytattak az EDF-fel, amely a világ egyik legnagyobb villanygazdasága, és szeretnék, ha Szerbiában is részt vennének a zöldenergia fejlesztésében. A pénzügyminiszter cáfolta azokat az ellenzéki vádakat, amelyek szerint Franciaországban arról is tárgyaltak volna, hogy az atomhulladékot Szerbiában tárolnák, illetve a Szerbiai Villanygazdaság és vízművek eladásáról sem esett szó.

A szerb pénzügyminiszter büszkén említette meg, hogy a Louis Vuitton francia luxusmárka is tervezi a belépést a szerb piacra. Mali kijelentette, hogy új márkák és munkahelyek teremtése a céljuk, és emlékeztetett arra, hogy korábban kinevették őket, amikor Jamie Oliver étterem nyitását szerették volna elérni Belgrádban.

Végül Mali reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia államfő júniusban Szerbiába látogat, és ezáltal tovább mélyülnek a szerb–francia gazdasági kapcsolatok.