Simonka György a Fidesz áldozatának érzi magát

Simonka György, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, úgy véli, hogy a Fidesz megpróbálja őt ellehetetleníteni és levadászni.

Simonka György, aki korábban 2006 és 2014 között már vezette Pusztaottlakát polgármesterként Fideszes színekben, most független jelöltként kívánja visszaszerezni a település vezetését a június 9-i választáson. Azonban a Központi Nyomozó Főügyészség 2019-ben vádat emelt ellene és társai ellen, és az ügyészség szerint Simonka a bűnszervezet irányítója volt.

Simonka György az ügy harmadrendű vádlottjaként áll a bíróság előtt, de ő maga bizakodó a független bíróság ítéletével kapcsolatban. Az RTL-nek nyilatkozva kifejtette, hogy nem fél az elítéléstől, mivel úgy véli, az ügyészség hamis bizonyítékokkal támasztotta alá a vádiratot.

A politikus szerint a Fidesz helyi jelöltje, Pál-Árgyelán Elvira visszalépése az ő indulása után azt mutatja, hogy a párt nem kívánja őt támogatni. Simonka úgy érzi, sokaknak lépett a tyúkszemére, miközben a dél-békési választók érdekeit képviselte.

Simonka elmondása szerint bár a Fidesz értékrendjét továbbra is magáénak érzi, egyre több dologgal nem ért egyet a pártban, és úgy véli, hogy a választókerületi elnök, Erdős Norbert olyan helyzetet kíván teremteni, amely kizárhatja őt a pártból.