Rendőrségi razziák a budai kerületekben

Április 10-én a budai kerületekben nagyszabású ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök, melynek során 715 személyt igazoltattak, és több körözött személyt is sikerült elfogniuk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ és a polgárőrség közös akciójában a körözött személyek elfogása állt a középpontban. A 12 órás razziában összesen 22 embert fogtak el, közülük egyet még aznap a bíróságnak adtak át. A különböző okokból körözött személyek között voltak, akiket büntetőeljárás, védelem alá helyezés vagy szabálysértési elzárás miatt kerestek, illetve olyanok is, akiknek a tartózkodási helyét kellett megállapítani.

A hatóságok nem csak a körözötteket célozták meg, hanem más jogsértőket is. Két személyt jogosulatlan közterületi értékesítésért állítottak elő, és egy esetben helyszíni bírságot szabtak ki köztisztasági jogsértés miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hangsúlyozta, hogy a mostani akció nem egyedülálló esemény volt, hiszen korábban is voltak hasonló körözési akciók a budai kerületekben.