Ismeretlen rongáló a keresztyén: felismeri ezt a férfit?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság segítséget kér az állampolgároktól egy rongálással gyanúsított férfi azonosításában, aki az Örs vezér tere aluljárójában több térfigyelő kamerát is megrongált.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt indított eljárást egy ismeretlen személy ellen, aki festékszóró palackkal hat térfigyelő kamerát tett tönkre, és az aluljáró falait is összefirkálta.

A rendőrség felhívást intéz a lakossághoz, hogy aki felismeri a felvételen látható személyt, vagy információval rendelkezik a személyazonosságáról, tartózkodási helyéről, esetleg a bűncselekménnyel kapcsolatban, az hívja a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámot vagy a 112-es segélyhívót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy másik esetben is nyomozást rendelt el, miután vasárnapról hétfőre virradóra betörtek az Andrássy úton álló Louis Vuitton-üzletbe. A kirakati üveget akkora erővel törték be, hogy egyben zuhant be a helyiségbe. A betörésről érkezett bejelentés hajnali 2 óra 50 perckor, és a rendőrség lopás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A kárérték megállapítása jelenleg is folyamatban van, és a rendőrség egyelőre nem árulta el, hogy pontosan milyen tárgyakat vittek el a betörők. A TikTok-ra feltöltött videóban látható, hogy a rendőrök helyszínelnek. A helyszínelés még zajlik, és a betört kirakatú üzlet jelenlegi állapotáról már képek is készültek. Egyelőre nem tudni, hogy kik és mekkora értékben vittek el luxustermékeket. A betörésről készült videó terjed a TikTokon, amelyen látható, hogy az elkövetők az egyik kirakaton keresztül mehettek be az üzletbe. A videóban a feltöltő megjegyzi, hogy hamarosan akciósak lehetnek a Louis Vuitton-termékek a Marketplace-en.

A Louis Vuitton a világ legértékesebb és legnagyobb luxusmárkája, az LVMH konszern névadója, melyhez számos divatmárka, többek között a Marc Jacobs és az Off-White is tartozik, parfüm- és kozmetikum brandek, valamint óra- és ékszermárkák, mint a Bulgari, a TAG Heuer és a Hublot. Emellett a konszernhez tartoznak még a világ legdrágább pezsgői is, mint a Dom Pérignon, a Hennessy, a Krug vagy a Moët & Chandon. A Forbes jelentése szerint jelenleg a luxuskonszern tulajdonosa, Bernard Arnault a világ leggazdagabb embere, akinek idén év elejére a vagyona elérte a 233 milliárd dollárt.