Rétsági Tanuszoda: Hamarosan Megnyitásra Kerül

Május 10-től várhatóan megnyílik a Nógrád megyei Rétság tanuszodája, miután az Építési és Közlekedési Minisztérium és a kivitelező, a Pesti Építő Zrt. közötti szerződéses és pénzügyi nézeteltérések rendezésre kerülnek.

Az RTL Híradó korábban arról számolt be, hogy bár két tanuszoda elkészült Nógrád megyében, mégsem nyitották meg őket. A rétsági tanuszoda esetében a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója, Turi Árpád említette, hogy a minisztérium körülbelül 200 millió forinttal maradt adós a cégnek, amit most tűnnek rendezni.

A tanuszoda létesítménye egy 25×15 méteres úszómedencét, egy 10×6 méteres tanmedencét, valamint az ezeket kiszolgáló öltözőket és egyéb helyiségeket foglal magában. Az épület fő célja az úszásoktatás, és egyszerre 80 tanuló fogadására képes.

Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője a másik, még zárva tartó tanuszodáról korábban úgy nyilatkozott, hogy ott még néhány kisebb munkálat van hátra. A minisztérium legutóbbi közleményében azonban erről a tanuszodáról nem esett szó.