Polt Péter válaszai a parlamentben

A Momentum országgyűlési képviselője, Fekete-Győr András a parlamentben Polt Péter legfőbb ügyészt faggatta a Völner-Schadl-ügy kapcsán, érdeklődve, hogy ki meri-e kimondani Rogán Antal nevét. Fekete-Győr arra volt kíváncsi, hogy a lehallgatási jegyzőkönyvekben szereplő Tóni, Barbara és Ádám valóban Rogán Antal és neje, illetve Nagy Ádám-e, és hogy vannak-e olyan tények, amelyek nem kerültek a vádiratba.

A képviselő azt is megkérdezte, hogy tervezik-e tanúként kihallgatni az ügy főszereplőit, köztük Rogán Antalt, Orbán Viktort és a legfőbb ügyészt a Magyar Péter hangfelvételén elhangzó súlyos állítások miatt.

Polt Péter válaszában kijelentette, hogy a képviselő összekever két ügyet: a Völner-Schadl-ügyben a nyomozás lezárult, és a vádiratot benyújtották, ahol az említett személyek nem szerepelnek terheltként vagy tanúként. A legfőbb ügyész szerint a vádirat minden releváns tényt tartalmaz.

A másik, még vizsgálat alatt álló ügyben, amely szerint Rogánék kihúzatták magukat az iratokból, Polt Péter azt mondta, hogy a vizsgálat folyamatban van, és az ügyészség álláspontja szerint fizikai képtelenség belenyúlni az iratokba.

Polt Péter hangsúlyozta, hogy az ügyészség törvényesen, pártatlanul és magas színvonalon dolgozik, és minden releváns személyt kihallgatnak, függetlenül attól, hogy szerepelnek-e a hangfelvételen. Ezzel visszautasította a képviselő azon állítását, hogy az ügyészek tisztességét kétségbe vonná.