Négymillió forintból épült strandröplabda pálya egy fővárosi gimnáziumban

Egy fővárosi gimnáziumban, a XVII. kerületi Balassi Bálint Gimnáziumban négymillió forintból valósult meg egy strandröplabda pálya építése, amely alkalmas magyar és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is. A beruházást egykori diák, Süllős Gyula finanszírozta.

A gimnázium igazgatója, Farkas György elmondása szerint a diákok már régóta szerettek volna egy valódi strandröplabda pályát, ezért fordult segítségért Horváth Tamás polgármesterhez. A polgármester az iskola egykori diákjához, Süllős Gyulához fordult, aki vállalkozóként a közétkeztetés területén tevékenykedik, és erős kötődéssel rendelkezik a kerülethez és az intézményhez.

Süllős Gyula kiemelte, hogy családjában hagyomány a közösség támogatása, amelytől sokat kaptak, és ezt az elvet követve döntöttek úgy, hogy egy minden előírásnak megfelelő, versenyekre is alkalmas pályát hoznak létre. A beruházást a Kelet-Pesti Tankerületi Központ valósította meg a volt diák által biztosított négymillió forintból.

Süllős Gyula a Vasas ökölvívó szakosztályának elnöke is, aki apja, az idősebb Süllős Gyula örökségét viszi tovább. Az idősebb Süllős Gyula, aki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egykori alelnöke volt, a Vasas ökölvívó szakosztályát mentette meg a megszűnéstől, amely három olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak. Fia, a fiatalabb Süllős Gyula a Vasas-Süllős Boxing Teamet vezeti, és több alkalommal megrendezte már az id. Süllős Gyula Ökölvívó Emlékversenyt.