Izraeli katonák sérültek meg a libanoni határnál

Négy izraeli katona sérült meg, amikor robbanószerkezetek robbantak a libanoni határ mentén, a Hezbollah terrorszervezet által elhelyezett robbanószerkezetek következtében.

A Hezbollah libanoni síita szervezet hétfőn közölte, hogy négy izraeli katona sebesült meg robbanásokban, miután behatoltak Libanon déli részébe. A támadást Tál Iszmádl településnél, a határ közelében hajtották végre robbanószerkezetekkel.

A szervezet azt is hozzátette, hogy két hullámban rakétatámadást intéztek izraeli katonai célpontok ellen a Golán-fennsíkon, amely jelenleg izraeli megszállás alatt áll. Az izraeli hadsereg szerint a négy katonát bevetés közben, hétfő éjjel érte a támadás, és egyikük súlyos sérüléseket szenvedett egy ismeretlen eredetű robbanás következtében. Az incidens libanoni területen, több száz méter mélyen történt.

A Hezbollah, amely szövetséges a Hamász palesztin terrorszervezettel, és Izrael között a gázai háború óta rendszeresek a villongások a zsidó állam északi részén és Dél-Libanonban. Ez lehet az első alkalom, hogy izraeli katonák behatoltak Libanon déli részére, és ott megtámadták őket.